Råvarene

Event

 
Back to All Events

Castaways Workshop

  • Råvarene Skostredet 5 Bergen, Hordaland, 5017 Norway (map)

SKAP KUNST AV HAVPLAST

Råvarene inviterer barn i alderen 6 - 12 år til en morsom og interaktiv kunst-workshops med plastsøppel fra havet. Workshopene er utviklet av den Sandefjordsbaserte kunstnerduoen Prestgaard/Andersen i lokalene til Råvarene i Skostredet 5. Vi takker Bergen kommune for tilskudd til å holde disse workshopene.

2 workshops:
10:00 – 12:00
14:00 – 16:00

Deltakerne vil utforske potensialet av strandplast som et kunstmaterial og samtidig lære om betydningen av plastforsøpling i havet. Denne workshopen kombinerer kunst og kunnskap gjennom “søppelsnakk” med miljøkunstnerne Kari Prestgaard og Astor Andersen. Vi er stolte og glade over å få kunstnerduoen Prestgaard/Andersen tilbake her i Bergen. Til og med Dronningen Sonja har mottatt denne kunsten laget av elever i regi av Den Kulturelle Skolesekken i 2015.

GLED DEG!

Deltakeravgift er 150 kr og inkluderer:

  • Kreativ skaperprosess med profesjonell veiledning
  • Aktiv lære om effekten av plastforsøpling i havet
  • Et innrammet bilde av kunstverket samt Råvarene snacks

PRESTGAARD/ANDERSEN

Søppel finnes ikke, bare ressurser på avveie. Vi må lære oss å tenke helt nytt hvis vi skal makte å løse problemet med all plasten som flyter i havet, sier kunstner og pedagog Kari Prestgaard.

Kunsterduoen sikter til å inspirere gjennom en positiv og kreativ opplevelse. Kunsterduoen har siden 2010 jobbet med tusenvis av barn på Den Kulturelle Skolesekken, barnehager, Ungdommens Kulturmønstring, muséer, vitensenter, kommuner og kunstforeninger. De har også arbeidet utenlands bl.a. i England, Portugal og Spania.

FRA SØPPEL TIL SKATT

Plast i havet er et skremmende miljøproblem. Likevel bruker vi humor og skaperglede når vi formidler. Vi ønsker å inspirere og vise at det finnes løsninger. På våre workshops lærer ungene en metode for å tenke utenfor boksen.

Hver workshopdeltaker skaper sin egen Castaway, som er en liten person eller maske laget av strandplast. Ved å gi plastforsøplingen et ansikt, kan vi se den rett i øynene og begynne å koble det opp mot problemstillingen. Og hvem vet hvilke hemmeligheter som dukker opp fra dens reise over havet før plasten ble til kunst? 

MELD DERE PÅ I DAG!

Det er begrenset med plasser, så meld på dine barn ved å sende mail til events@raavarene.com og overfør 150 kr til kontonummer 1503.64.99173

Eller VIPPS til 39715 for å booke plass.

Earlier Event: May 25
Castaways Workshop